Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Johanna Frändén kan vinna Frilanspriset

Publicerad: 26 april 2013, 08:47

Johanna Frändén, frilansande sportreporter och krönikör på Aftonbladet, är en av de nominerade till årets Frilanspris.


Frilanspriset delas ut för tredje året och ska gå till en frilans som "utfört betydande journalistiska insatser".

Johanna Frändéns mesta frilansande syns i Aftonbladet. Men hon medverkar också regelbundet i Sveriges Television. Det var där hennes Julia Timosjenko-flätor blev världsberömda under fotbolls-EM i Ukraina.

Vinnaren av Frilanspriset får ett dagsarvode enligt Journalistförbundets frilansrekommendation, 7 336 kronor.

Förutom Johanna Frändén har följande nominerats:
Linda Forsell, fotograf bosatt i New York, som gjort många skakande bildreportage det senaste året. Linda Stark, frilans i Malmö, som avslöjade polisens metoder i det så kallade Reva-projektet. Henrik Arnstad, frilans och författare, som skrivit boken "Älskade fascism". Ingrid Carlberg, författare och frilans, vars bok om Raoul Wallenberg "Det står ett rum här och väntar på dig", blivit en storsäljare.

Priset delas ut på Frilansdagen den 7 maj.

I fjol vann de fängslade Martin Schibbye och Johan Persson och det första priset gick till Thomas Sjöberg, som skrev den omdiskuterade kungaboken.

I juryn sitter Annicka Flovin, rektor för Poppius Journalistskola, Fredrik Nejman, frilansjournalist och Patrik Schön, marknadschef på PP Pension.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.