Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Jonas Gummesson: Skönt att bli reporter igen

Publicerad: 29 januari 2014, 15:40

Efter sju år som chef blir Jonas Gummesson reporter igen. Nu med titeln senior reporter och med placering på Kalla Fakta.


– Efter sju år som chef på nyheterna så tycker jag det ska bli roligt att blir reporter igen, säger Jonas Gummesson. Att kunna gå fram och tillbaka mellan rollerna är en förutsättning för att man ska kunna vara kvar så här länge på ett företag.

Jonas Gummesson har varit på TV4 och Nyhetsbolaget i 23 år. 2011 blev han chef för Nyheterna, ett jobb som han då haft som tillförordnad i ett halvår. Innan dess hade han varit biträdande chef.

– Jag har länge varvat reporterjobb med chefsjobb så det är inget konstigt för mig, säger han. Och även om det har varit fantastiskt att driva nyhetsarbetet med alla duktiga människor här, så ska det bli skönt att slippa vara chef ett tag.

När Jonas Gummesson gör sin första dag på Kalla fakta är inte riktigt klart.

– Just nu ligger jag hemma med influensa och så är det ju en del överlämningar som jag måste göra till Anders Oxelström, säger han. Och så kanske det blir lite ledighet så jag kan byta fokus.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.