Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Jublar över OS-siffrorna

Publicerad: 3 mars 2010, 09:50

Det blev flera sportsliga framgångar för Sverige i OS. OS-febern syns tydligt i SVT:s siffror. – Det är utan tvekan en succé, säger programdirektör Jan Axelsson.


Ämnen i artikeln:

SVT

Jan Axelsson. Foto: Erik Esbjörnsson

När MMS nu summerar OS-tittandet så visar det sig att 7 921 000 av tv-tittarna såg åtminstone tre minuter av OS. Det motsvarar 82 procent . En förklaring till den starka siffran är att sändningarna till stor del gick mitt i prime-time. En annan förklaring är den nya tekniken.
– Åtta webbkanaler körde parallellt och vi har även satsat stort på sociala medier. Vi har kunnat sända ett komplett sportutbud med alla grenar, det har vi aldrig kunnat göra tidigare.

Under förra vinter OS i Turin var det 7 926 000 som såg minst tre minuter av en sändning. I Italien blev det också högre toppar i tittandet. Den stora förklaringen till det var att Sverige då tog OS-guld i hockey. Finalen sågs av 3,5 miljoner. I Vancouver var det herrarnas femmil som lockade flest med straxt över 2,5 miljoner tittare.

Daniel Nilsson

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.