Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Juholt hoppar av Agenda

Publicerad: 7 oktober 2011, 10:19

På söndag skulle socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt ha medverkat i en partiledardebatt i SVT:s Agenda – nu hoppar han av. Anledningen: SVT ville placera socialdemokraterna med Sverigedemokraterna i studion, rapporterar Expressen i dag. Dessutom väljer Vänsterpartiet att inte medverka.


Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtAgenda

Under partiledardebatten i Agenda på söndag ville SVT placera Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet tillsammans med Sverigdemokraterna i studion. Därför väljer S och Vänsterpartiet nu att inte medverka.
– Vi har tagit det logiska beslutet att avstå från att medverka, säger Socialdemokraternas kommunikationschef Nina Wadensjö till  Expressen.se.

Eva Landahl, chef för Aktuellt och samhällsprogrammen i SVT ser allvarligt på att två partier nu hoppar av partiledardebatten.

– Vi ser otroligt allvarligt på att samtliga partier inte ställer upp. Vi är bekymrade, säger Eva Landahl till Resume.se.

Är ni besvikna över partiernas agerande?
– Det ligger i vårt uppdrag att bevaka de politiska partierna. Det här är framför allt allvarligt för tittarnas del, när det nu är åtta partier i riksdagen och tre nya partiledare. Det är tråkigt att de inte ställer upp och tar debatten, säger Eva Landahl.

Riskerar debatten att bli urvattnad?
– Den kommer inte att bli urvattnad. Vi kommer att erbjuda en bra debatt. Men vi hade förväntat oss att representanter för samtliga åtta partier skulle närvara.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtAgenda

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.