Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Julkalendern – en familjeaffär

Publicerad: 23 november 2011, 14:46

Karin Stjärne, vd på Nordisk film, och dottern Tea som spelar huvudrollen i SVT:s julkalender som produceras just av Nordisk Film.

Foto: Resumé och SVT.

I årets julkalender i SVT har tioåriga Tea Stjärne huvudrollen. ”Tjuvarnas jul” produceras av Nordisk Film där mamma Karin Stjärne är vd.


Ämnen i artikeln:

JulkalendernSVTNordisk FilmKarin Stjärne

Nästa vecka är det premiär för ”Tjuvarnas jul” i SVT. I en av huvudrollerna ser vi Tea Stjärne. Mamma  är vd på Nordisk Film som producerar julkalendern.

– Eftersom det är SVT som har skött castingen ser jag inget problem i sammanträffandet, säger Karin Stjärne.

Har ämnet kommit upp till diskussion?
– Det var faktiskt jag själv som tog upp det och frågade SVT i fall de såg några problem. Jag såg till att Tea blev representerad av en tredje part (en agent) i kontraktsförhandlingarna.

I två säsonger har hon haft det egna matprogrammet ”Godare än glass” i TV4. Hon handplockades till en casting av regissören Per Simonsson och manusförfattaren Stefan Roos. Enligt Karin Stjärne kanske det inte är en tillfällighet att dottern kommit in på skådespelarbanan. Hon varit med vid inspelningen av de program som mamman producerat.

Blir det ett genombrott nu?
– Det är mycket uppmärksamhet just nu. Jag har pratat en hel del om förutsättningarna att slå igenom efter julkalendern. Barn spelar nästan alltid huvudrollen och det är många som bara passerar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.