torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

K-G hotad av stalker

Publicerad: 9 januari 2008, 07:48

K-G Bergström är aktuell med en ny omgång av sin SVT-show ”Rakt på”. Nu avslöjar han att han har blivit förföljd av en stalker i 20 års tid. – Det har varit väldigt jobbigt, säger han till Expressen.


LF

Linus Fremin


K-G Bergström. Foto: SVT.

K-G Bergström har gjort succé med programmet ”Rakt på” där han intervjuar makthavare och andra kända personligheter. Nu bryter han tystnaden om den man som har förföljt honom i 20 års tid.

– Det finns en person som kom hem och hotade bränna ned mitt och min familjs hus. Han kastade in en sten i huset också. Jag blev tvungen att ringa polisen, säger han till Expressen.

K-G Bergström hade precis fått barn och skulle dessutom åka på jobbresa till Sovjet veckan därpå. Han lyckades den gången att förhala mannens frisläppning från Beckomberga. Men mannen har under åren fortsatt att förfölja Bergström.

– Han har återkommit hela tiden. Jag har gjort flera polisanmälningar genom åren men åklagaren har lagt ned varje gång.

K-G Bergström säger att han väljer att prata om det nu då det är många i branschen som har varit utsatta för hot. I november förra året dömdes en 29-årig man till fängelse för att ha hotat SVT-profilerna Anna Hedenmo och Anna Olsdotter Arnmar.

K-G Bergström vill inte gå in på när hans stalker hörde av sig senast.

– Det är alltid en liten risk att prata om sådant här. Allting är väldigt obehagligt, säger han till Expressen.

”Rakt på” har säsongspremiär i SVT den 15 januari.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev