Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kalla Fakta får längre säsong och ny programledare

Publicerad: 21 december 2007, 11:04

Kalla Fakta samlar krafterna för en come back efter en tung höst. I vår blir säsongen längre, sändningstiden förlängs och ny programledare blir Peter Lindgren.


För ett par veckor sedan meddelade Lena Sundström att hon lämnar Kalla Fakta efter två år som programledare. Hon ska skriva en bok och fortsätta med krönikorna i Aftonbladet.

Resume.se har tidigare skrivit om huvuddragen i Kalla faktas nya storsastning inför våren, och nu är det klart att Peter Lindgren, som varit programledare i TV4 Nyheterna, blir hennes efterträdare när programmet drar igång till våren. Matilda Uusijärvi förstärker också redaktionen.

Sändningstiden förlängs till 40 minuter och även säsongen kommer att bli längre, från tidigare 22 program per år till 30 i fortsättningen. Ny tid är 19.20 på söndagar, direkt efter TV4 Nyheterna.

Blir detta en revansch efter Trond-hösten?
– Jag tycker att det är så skönt att TV4 valt att satsa i stället för att backa efter det här som varit. Det visar att de ser vår trovärdighet. Ja, det känns som en revansch, säger Susanne Edmark som är redaktionschef på Kalla Fakta till Resume.se.

Förutom Matilda Uusijärvi har man tidigare rekryterat researchern Mårten Svanberg från Uppdrag Granskning. Dessutom kommer man att anställa en reporter till.  

Vad ska ni göra med de extra tio minuter ni nu får?
– Det blir mer ansvarsutkrävande. Mer tid till gäster i studion, det har känts lite kort tidigare, säger Susanne Edmark.

Läs även: TV4 storsatsar på Kalla fakta

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.