Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kalla Fakta rekryterar från Uppdrag Granskning

Publicerad: 19 december 2014, 14:19

Nicke Nordmark och Hasse Johansson.

TV4:s Kalla Fakta rekryterar från SVT:s Uppdrag Granskning. Det är Nicke Nordmark och Hasse Johansson som från och med nästa säsong byter program.


Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningKalla FaktaSVT

Nicke Nordmark och Hasse Johansson har tillsammans gjort ett antal prisbelönta reportage på Uppdrag Granskning, bland annat om våldtäkterna i Bjästa och näthat. Bjästa-programmet belönades med Stora Journalistpriset 2010.

– Årets bästa julklapp. Nicke och Hasse har gedigen erfarenhet av undersökande journalistik och många bra tankar kring konsten att berätta en historia, säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle TV4, i ett pressmeddelande.

Med värvningen vill TV4 lägga mer kraft på undersökande journalistik.

– Vintern 1991 sändes det första programmet med Jan Guillou som programledare. Nu ska vi utforska hur vårt klassiska grävprogram kan växa på nya sätt. Det känns otroligt kul att få med Nicke och Hasse på den resan, säger Viveka Hansson.

Både Nicke Nordmark och Hasse Johansson bor i Luleå, vilket de också nu kommer fortsätta att göra.

– Det finns fördelar med att ha medarbetare på fler orter än bara i Stockholm. Det vidgar perspektiven och berikar vår grävande journalistik med fler bilder, röster och berättelser, säger Anders Oxelström, chef för nyheterna och Kalla Fakta på Nyhetsbolaget som producerar programmen och fortsätter:

– Det här ger oss nya möjligheter att fortsätta utveckla Kalla faktas innehåll och form, och inte minst relationen till tittarna. Kalla fakta vill vara nära publiken. Det vill Nicke och Hasse också, vilket löper som en röd tråd i deras gedigna, jordnära och angelägna journalistik.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.