Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kalldusch för Per Blankens – American Idol läggs ner

Publicerad: 11 maj 2015, 12:32

Per Blankens

I vinter sänds den allra sista omgången av American Idol. Tv-bolaget Fox låter den 15:e upplagan av programmet, där svensken Per Blankens är exekutiv producent, bli den sista.


Ämnen i artikeln:

FoxPer BlankensAmerican Idol

Innan sommaren 2013 stod det klart att Per Blankens värvades av Freemantle i Los Angeles för att bli exekutiv producent för jätteformatet American Idol. Ett prestigeuppdrag. Programmet har varit förebild för svenska Idol och rullat i USA sedan 2002.

– Idol är ett världsomfattande fenomen och jag är hedrad över att få vara en del i det mest populära versionen av Idol, sade Per Blankens till amerikanska World Screen i samband med att jobbet tillkännagavs.

Två år senare läggs formatet ner. I vinter kommer den sista omgången av American Idol att sändas. Tv-bolaget Fox gör den 15:e upplagan av programmet till en "farvälsäsong", skriver Variety.

American Idol banade väg för en återtåg av talangjakter i tv. Under de första säsongerna blev programmet ett första skyltfönster för stjärnor som Kelly Clarkson, Carrie Underwood och Jordin Sparks. Sedan dess har tittarsiffrorna har stadigt gått ner.

Den sista omgången får premiär i januari.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.