Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kameramannens mardröm: Kör över Usain Bolt – med Segway

Publicerad: 27 augusti 2015, 13:53

Det utspelade sig dramatik efter Usain Bolts VM-guld på 200 meter. När sprintern sprang ärevarv krockade jamaicanen med en kinesisk fotograf på en segway.


Ämnen i artikeln:

Usain Bolt

Den olycksalige kinesiske kameramannen som följde Usain Bolt på segway kunde aldrig ana att han stod i begrepp att skapa en av torsdagseftermiddagens stora snackisar.

Den jamaikanske sprintern hade just vunnit sitt fjärde raka VM-guld på 200 meter och passade på att tacka publiken. I följe hade han kameraman som tappade fokus för en sekund.

När Usain Bolt stod med ryggen mot kameramannen, vänd mot publiken blev han plötsligt påkörd bakifrån. Kollisionen blev våldsam. Usain Bolt föll till marken baklänges och tvingades göra en kullerbytta.

Usain Bolt samlade sig snabbt, sprack upp i ett leende och återupptog ärevarvet. I en intervju med BBC efteråt skämtade han om incidenten som kunde gett honom en skada.

– Han försökte döda mig – jag fattade inte vad som hände.Det var som att han tänkte: "han vinner för mycket, vi måste få bort honom", sade Usain Bolt i intervjun.

Videoupptagningar visar hur kameramannen kör in i utkanten av sargen på tävlingsbanan, tappar balansen och av misstag körr på Usain Bolt.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Usain Bolt

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.