lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Kan alltid visa porrfilm eller gammal Beck-rulle”

Publicerad: 7 december 2012, 07:56

Patrick Ekwall. Foto: Carina Jäderström.

Sportprofilen Patrick Ekwall riktar hård kritik mot att TV4 Sport fyller tablån med sådant som inte rör sport:
"En kanal som heter Sport ska visa – sport. Även om fiskeprogram och polisjakter på fyllon i Cardiff lyfter tittarsiffror", skriver Patrick Ekwall i sin blogg på Fotbollskanalen.se.

Ämnen i artikeln:

TV4 SportPatrick EkwallHans PekkariTVTv-branschen

KB

Karl-Johan Byttner


TV4 Sport har fått kritik för att sända för lite sport. TV4:s  fotbollschef Emir Osmanbegovic har kontrat genom att släppa  tittarsiffrorna för kanalen, vilket bland annat att visar att  kritiserade program som Road Wars, som följer polisens arbete i  Storbritannien, har högre tittarsiffror än kanalens egna sportprogram  som: Club Calcio, Ekwall vs Lundh och Sportklubben, enligt Aftonbladet.

Patrik  Ekwall dock tycker inte att tittarsiffrorna är ett tillräckligt bra  argument för att visa massa andra program i en kanal som ska vara vigd  åt just sport:

"Vill du få tittare kan du ju alltid visa en porrfilm  eller en gammal Beckrulle, men det hör ju inte hemma i en sportkanal",  skriver Patrick Ekwall i sin blogg.

Han bedyrar också att de redaktionella medarbetarna inte har något att påverka sportkanalens tablå:

"I TV-världen är din redaktionella åsikt lika stark och betydelsefull som en brakskit i atmosfären", skriver Patrick Ekwall.

Han  konstaterar också att: "de som sitter och räknar pengar i TV4-huset….och det har ju visat sig att de uppenbarligen räknar på  varenda krona…skiter ju i om TV4Sport visar ishockey eller  krokodiljakt."

Emir Osmanbegovic önskar visserligen fler sportprogram i kanalen, men förstår samtidigt företagets resonemang:

– Som  fotbollschef hade jag velat se fotboll 24 timmar om dygnet i vår  sportkanal men samtidigt förstår jag de som ansvarar för inköpen  eftersom det sitter folk hemma i sofforna och tittar på det, säger han  till Aftonbladet.

Han tycker också att det är tråkigt att fler väljer att se på Road Wars än exempelvis Ekwall vs Lundh:

–  Det är klart att det är trist. Men som i väldigt många fall finns det  en publik som föredrar sådana, som jag kallar det ”bakfylleprogram”,  hemma i soffan, säger han till Aftonbladet.

Sportchefen för TV4 Sport ger nu Patrick Ekwall svar på tal:

– Tyvärr  fungerar det inte med repriser på program som Ekwall vs Lundh eftersom  de tyvärr inte lockar tillräckligt många tittare, säger Hans Pekkari.

Han  konstaterar också att TV4 Sport sänder 2 800 timmar sport per år, varav  en stor del är direktsänt. Men lägger samtidigt till en brasklapp:

– Däremot  sänder vi också många andra typer av program på tider när det inte går  någon direktsänd sport. Eftersom många av dem är populära bidrar de till  goda reklamintäkter vilket påverkar kanalens ekonomi positivt och på så  sätt gör det möjligt för oss att satsa på ännu mer direktsänd sport,  säger Hans Pekkari i en kommentar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev