Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Kan bli bästa fotbollssändningen någonsin"

Publicerad: 21 maj 2008, 14:02

30 kameror. Dubbla studios. – Det kan bli den bästa sändningen från en fotbollsmatch någonsin, säger Viasat-producenten Martin Älveby om Champions League-finalen i kväll.


Luzhnikistadion i Moskva där Champions League-finalen spelas i kväll. Foto: Wikipedia.

I kväll smäller det på Luzhnikistadion i Moskva. Manchester United drabbar samman med Chelsea i Champions League-finalen.

Det talas om stjärnornas krig på planen – men även tv-sändningen kan bli något alldeles extra.

30 kameror finns på plats, varav bland annat en i luften över planen, en i luften utanför arenan och fyra slow motion-kameror som ska lyfta tittarupplevelsen till en ny nivå.

Viasat Sport satsar stort och kör dubbla studior – en nära sidlinjen och en i Stockholm. I studion vid planen i Moskva finns Åke Unger och Johan Mjällby. Henrik Strömblad och Glenn Hysén kommenterar matchen från tv-läktaren. Och i studion på Gärdet i Stockholm finns Claes Runheim, Stuart Baxter och
Bosse Petersson.

Med en studio alldeles vid planen kan vi skapa en helt annan närhet än tidigare, säger Viasat-producenten Martin Älveby.

Matchen sänds på TV6. Sändningsstart 20.00 och avspark 20.45. Förra veckan blev det nytt tittarrekord för TV6 (Sverige-Tjeckien i hockey-VM) med över en miljon tittare på minutnivå. Ryker det i kväll?

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.