Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kanal 5 backar efter kritiken

Publicerad: 11 juli 2013, 14:34

Kanal 5 fick svidande kritik för kommande programmet "De odejtbara". Nu har de lyssnat, och döpt om programmet till "De dejtbara".


I våras presenterade Kanal 5 sin tablå inför hösten. Ett av programmen hade arbetsnamnet "De odejtbara" efter den engelska förlagan "The undateables". I programmet får tittarna följa åtta funktionsnedsatta singlars jakt på en partner.

Men kanalen fick hård kritik för sitt val av namn, bland annat från från Förbundet Unga Rörelsehindrade, som menade att det visade på en nedsättande och fördomsfull bild.

När premiären av programmet nu närmar sig har Kanal 5 tagit till sig av kritiken, enligt Aftonbladet. O:et har försvunnit, vilket gör att namnet nu kort och gott är "De dejtbara".

– Det blev en liten debatt när den brittiska titeln kom på tal, vi lyssnade på den och tog den till oss, säger Axel Eriksson, programchef för lokalproduktioner på SBS Discovery Media till tidningen.

– Det är ju en serie om fantastiska, underbara, individer som söker kärleken. De är inte odejtbara och det blir dessutom par under serien.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.