Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kanal 5 delar ut rekordstor prissumma

Publicerad: 6 februari 2008, 12:43

Power of 10 heter den gameshow som har premiär i Kanal 5 i vår. Mikael Tornving ska leda frågesporten som har en maximal prissumma på tio miljoner kronor.


Frågesporten går ut på att man ska gissa hur stor del av befolkningen som svarat på ett visst sätt i förberedande marknadsundersökningar. I den pressinformation som Kanal 5 skickat ut tar man som exempel frågan om hur stor del av svenskarna som kissar i duschen.

Den tävlande ska gissa hur många procent som svarat ja på frågan och ska ta sig igenom totalt fem liknande frågor för att vinna tio miljoner kronor. Första svaret tillåter en felmarginal på 40 procent, därefter blir det svårare och på sista frågan måste man ge exakt rätt procent för att vinna högvinsten.

Vilket innebär att sannolikheten att vinna på en chansning är 1 mot 100, och detta efter fyra andra frågor.

I USA har programmet sänts på CBS sedan sommaren med Drew Carey som programledare och hittills har ingen vunnit högvinsten, som där är tio miljoner dollar. Däremot avstod en 19-årig kille från att gissa på sista frågan och gick hem med en miljon dollar. Det var den högsta vinsten CBS någonsin betalat ut och det var den yngsta person som någonsin vunnit en miljon dollar på en frågesport eller i en gameshow.

Programledare blir Mikael Tornving, som tidigare synts i Parlamentet på TV4 och Playa del Sol i SVT.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.