Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kanal 5 i samarbete med TT

Publicerad: 14 januari 2009, 13:13

På fredag tar TT över nyhetsförmedlingen på Kanal 5:s text-tv. Fokus blir på nyheter från underhållningsvärlden.


TT:s 120 reportrar kommer från och med fredag att bevaka svenska och utländska nyhetshändelserna inom sport, nöje, politik, kriminaljournalistik och ekonomi för Kanal 5.

Nyheterna kommer att publiceras på kanalens text-tv-sida. Enligt Kanal 5 kommer fokus särskilt att ligga på att belysa nyheter från underhållningsvärlden.

Kanal 5 har de senaste åtta åren haft ett nyhetssamarbete med Aftonbladet. Det upphör nu.

– Vårt samarbete har pågått under åtta år. Vi tycker att det var dags att fokusera på arbetet med Aftonbladet.se och mediehuset i stort. Det finns ingen dramatik i det här beslutet, säger Niklas Bodell, informationschef på Aftonbladet. Han fortsätter.
– I tuffare ekonomiska tider måste vi fokusera på kärnverksamheten som är Aftonbladet.se och mediehuset i stort. Det har varit ett fantastisk gott och bra samarbete men tiderna ser lite annorlunda ut och det har varit en kostnad att driva den här tjänsten. Just nu ser vi över hela vår verksamhet och i tider när vi måste jobba ännu effektivare och smartare så måste vi fokusera på vår kärnverksamhet.

Är det fler verksamheter eller samarbeten som ni ser över?
– Allt som faller utanför ramen tittar vi lite extra på.

Aftonbladet har varit med och byggt upp hela Kanal 5:s text-tv-koncept.

Kanalen passar samtidigt på att bygga ut vädertjänsten på text-tv. Det sker genom ett samarbete med Swedish Weather Center.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.