Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kanal 5 jublar över mirakelmatchen

Publicerad: 17 oktober 2012, 07:28

Stillbild efter Rasmus Elms kvittering.

Det var en fantastisk VM-kvalmatch där Sverige vände ett underläge på 0-4 mot Tyskland till 4-4 vid matchens slut. På Kanal 5 jublar man över att man fick 1,3 miljoner tittare. – Det är magiskt, säger Kanal 5:s presschef Dan Panas.


Kanal 5 var största kanal i går när Sverige spelade en fantastiskt spännande VM-kvalmatch mot Tyskland.

Första halvlek, där Sverige låg under med 0-4, sågs av 1,3 miljoner  tittare, hade en andel på 40,3 procent i Kanal 5:s huvudmålgrupp 15-44  år och ratingen var 14,0.

Andra halvlek, där Sverige hämtade upp till  4-4, hade 1,180 000 tittare, en andel på 43 och en rating på 14,1.

Eftersnacket med bland andra Zlatan och statsminster Fredrik Reinfeldt drog 960 000 tittare och hade en andel på 47,1.

– Herregud vilkken match! Vi fick äran att sända en svensk fotbollsklassiker som kommer att bli ihågkommen i åratal. Och vi gjorde det igen! Efter miraklet i Istanbul och matchen med fylledansken kan vi nu lägga till bragden i Berlin. Det är magiskt, säger Kanal 5:s presschef Dan Panas till Resumé.

Hur står den sig tittarmässigt mot tidigare matcher ni har sänt?
– Det är en av de bästa siffrorna i Kanal 5:s historia. Det är dock inte den mest sedda matchen. Det är fortfarande den helt avgörande kvalificeringsmatchen till VM i Sydafrika mellan Sverige och Danmark 2009 där Sverige förlorade.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.