Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kanal 5 köper in cheerleader-serie

Publicerad: 21 december 2010, 14:02

Kanal 5 har köpt in cheerleader-serien Hell Cats. Serien riktar sig framförallt till yngre delen av Kanal 5:s målgrupp och framförallt kvinnor 15-30 år: – Det är ingen bred satsning som Grey´s Anatomy, utan den riktar sig snarare mot samma målgrupp som Gossip Girl och One Tree Hill, säger Dan Panas, presschef på Kanal 5.


Ämnen i artikeln:

Kanal 5

Hell Cats hade premiär i USA den 8 september i år. Serien klassas som en dramaserie i cheerleading-miljö och bygger på boken Cheer: Inside the Secret World of College Cheerleader.

Huvudrollsinnehavare är Ashley Tisdale, som bland annat är känd från framgångsrika High School Musical. Nya stjärnskottet Alyson Michalka är också en av huvudrollsinnehavarna.

Premiär sker i vår. Exakt datum är inte bestämt.

– Serien tar ett grepp inifrån och ut. Cheerleading är älskat, men samtidigt kontroversiellt, säger Dan Panas.

Kanal 5 räknar med att serien ska slå hål på en hel del fördomar kring cheerleading.

Tittarna möter Marti Perkins, som är en rocktjej som har finansierat sina juridikstudier på college genom olika ekonomiska bidrag. Då dessa dras in är enda utvägen att söka till skolans cheerleadingtrupp – Hellcats.

Med bakgrund som gymnast och god känsla för dans tar hon inte bara en plats i truppen, utan driver utvecklingen framåt. Men allt är inte guld och gröna skogar. Avigsidorna är falskspel, konkurrens, intriger och inte minst den extrema fysiska utmaning det innebär att vara en cheerleader, enligt Kanal 5.

Hur har serien bemötts i USA?
– Den har inte hunnit gå så länge där ännu. Så det är för tidigt att säga om det blir en succé eller ej, säger Dan Panas.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Kanal 5

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.