Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kanal 5 lägger ner Celebrity Rehab

Publicerad: 20 oktober 2010, 07:22

Kanal 5 kommer inte att sända en svensk version av Celebrity Rehab. – I vårt insamlande av information tycker vi att vi ser en felaktig bild av programmet. Och den är inte positiv, därför känner vi att det är svårt att genomföra programmet, säger Lars Beckung, kanalchef på Kanal 5 till Aftonbladet.se.


Ämnen i artikeln:

Celebrity RehabMastiffKanal 5

Lars Beckung.

Resume. se har tidigare avslöjat att Camilla Henemark och Jane Timglas varit klara för en svensk version av Celebrity Rehab och att kändisarna erbjudits en halv miljon kronor var för att delta. Men nu skrotar Kanal 5 rehabsåpan, innan programmet ens har sänts.
– I vårt insamlande av information tycker vi att vi ser en felaktig bild av programmet. Och den är inte positiv, därför känner vi att det är svårt att genomföra programmet, säger Lars Beckung, kanalchef på Kanal5 till Aftonbladet.

Mediestormen och reaktionerna kring rehabprogrammet har varit starka. Skådespelaren Thorsten Flincks agent Christer Wahlström har meddelat att Flinck blev riktigt irriterad över att bli tillfrågad att medverka. Detsamma gäller Olle Ljungströms agent Ulf Andersson på Live Nation. Dansbandssångaren Christer Sjögren krävde en ursäkt, och även skådespelaren Johanes Brost och artisten Kicki Danielsson blev rejält upprörda.

Och det är nu också medias rapportering kring programet som bidragit till att det inte blir en version av såpan.
– Det mediala sammanhang som programmet satts i är inget vi vill utsätta våra deltagare för, säger Lars Beckung.

Som ett konkret exempel till Aftonbladet lyfter Lars Beckung skriverierna kring den ersättning deltagarna ska ha erbjudits.

– Det är en del som har rapporterats på ett annorlunda sätt än hur vi har sett på det. Det stämmer att vi haft en behovsstyrd ersättning, men terapin har hela tiden varit moroten för dem som vill vara med i det här.

– Det går inte göra det på ett värdigt sätt, därför måste vi tyvärr lägga ned.

Mastiff var kontrakterade som produktionsbolag.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.