Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kanal 5:s ägare kör igång Discoverystipendium

Publicerad: 12 mars 2013, 11:30

Ägaren till SBS Nordic och därmed Kanal 5, Discovery, drar igång ett stipendium med samma namn i samarbete med den internationella organisationen ActionAid. Målet med Discoverystipendiet är att nå studenter inom områden som Discoverys program och varumärke stöder.


Ämnen i artikeln:

DiscoveryActionaidKanal 5

"Discovery Channel är en inspirationskälla för många ingenjörs- och  vetenskapsintresserade. Nu tar man tittarna ännu närmare verkligheten,  och låter deras kunskap göra skillnad i samband med lanseringen av  Discoverystipendiet."

Så beskriver Discovery sin satsning på ett  årligt stipendium - stipendiet har initierats av Discoverys pr-ansvarige  Amanda Lindgren och Discovery Networks marknadskoordinator Sofia  Ollvid.

Stipendiet är Discoverys största pr- och marknadssatsning  under första halvan av 2013.

Stipendiet riktar sig till bygg- och  ingenjörsstudenter. Tanken är att involvera dessa genom att erbjuda dem  möjligheten att projektleda ett vattenarbete i byn San Sangream i Siem  Reap-provinsen i Kambodja.

Bakgrunden är att San Sangream drabbades hårt av inbördeskriget i Kambodja och är en av de åtta fattigaste byarna i provinsen.

Byns  vattenbehov täcks bara till 50 procent av kanalen med vatten från  berget. Discovery Networks finansierar nu restaureringen av kanalen och  tanken är att stipendiaterna ska dra sitt strå till stacken genom att  erbjuda sin kunskap i arbetet.

ActionAid Kambodja utför arbetet på plats ihop med sina lokala partners.
Förutom ActionAid ingår även Chalmers, Uppsala universitet och Lunds tekniska högskola som samarbetspartners i projektet.

Discovery har också tillsatt en jury med kompetens inom vattenledning, teknikvetenskap och sociala frågor. Här ingår också Jan Andreassen, Nordenchef på Discovery Networks.

Ingenjörsstudenter kan ansöka om stipendiet mellan den 11 mars till 15 april.

Vinnaren  åker till Kambodja i oktober – efter regnperioden.

Discovery Channel  erbjuder program som går ut på att tittarna hela tiden ska lära sig  något nytt – smartare underhållning.

Action Aid är en internationell  organisation som i 40 år har bekämpat fattigdom och orättvisor i  världen.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

DiscoveryActionaidKanal 5

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.