måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kanal 5:s nya hipsterserie

Publicerad: 19 december 2013, 09:27

I rollerna finns bland andra Björn Gustafsson och Nour El-Refai, Mattias Fransson (Klungan) och Lisa Henni (Snabba Cash).

Foto: Kanal 5.

”En dramakomedi om ängsligheten och stressen över att inte fattat Grejen”. Så presenterar Kanal 5 sin nya serie om hipsters i ”SoFo” – Söder om Folkungagatan.

Ämnen i artikeln:

Kanal 5

MH

Magnus Helander


”Söder om Folkungagatan kretsar kring tre kompisar och en skägg-shaman som driver ett kombinerat kafé, smoothiebar och gym ett par hundra meter söder om Folkungagatan i Stockholm. Där tar de i så att de färgglada strumporna krullar sig i sökandet efter det senaste (en dressin?), men samtidigt autentiska (en vintagedressin?). Där sliter de sina jeans och brygger sitt öl i jakten på en alldeles egen mening med livet, i en stad och en tid där alla meningar med livet redan är upptagna”, skriver Kanal 5 i programpresentationen.

I rollerna finns bland andra Björn Gustafsson och Nour El-Refai, Mattias Fransson (Klungan) och Lisa Henni (Snabba Cash). Berättare är den legendariske skådespelaren Staffan Westerberg, kanske mest känd från ”Vilse i pannkakan”.

Söder om Folkungagatan produceras av Brommamamma. Regissör är Mikael Syrén, som även skrivit en del av manuset, tillsammans med Brita Zackari, Kalle Zackari Wahlström och Johan Johansson.

Söder om Folkungagatan har premiär söndag 2 februari 2014 22.00 i Kanal 5.

Medverkande:

Mats: Björn Gustafsson
Isak: Mattias Fransson
Rebecka: Nour El-Refai
Cissi: Lisa Henni
Susanne (Cissis mamma): Kajsa Ernst
Berättare: Staffan Westerberg

Dessutom dyker personer som Henrik Schyffert, Alexander Karim,  Jens Sjögren, Henrik Johansson,  Marall Nasiri, Patrik Arve,  Josefin Crafoord och Brita Zackari upp i serien.

Produktionsbolag: Brommamamma

Manus: Brita Zackari, Kalle Zackari Wahlström, Mikael Syrén och Johan Johansson.
Producent: Kerstin Johansson
Regi: Mikael Syrén
Foto: Tomaz Blanck
Scenografi: Magnus Ahlström
Kostym: Cecilia Backman
Mask: Tove Jansson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev