Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kanal 5 sågar bildproducenten

Publicerad: 9 september 2014, 07:14

Erkan Zengin, målskytt.

Foto: Kanal 5.

Första matchen för Sverige i SBS Discoverys nya stora EM-kvalsatsning lockade 1 357 500 tittare i Kanal 5. Men sändningen var inte klockren – den österrikiske bildproducenten hade mest producerat vintersport. – Han var inte tillräckligt bra, vi har påtalat det för UEFA, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på SBS Discovery.


I möten inför sändningen hade bildproducenten presenterats som Österrikes bästa.

Men det märktes inte under matchen – det var långa repriser och fel bilder vid fel tillfällen.

– Det visade sig sedan att han mest hade producerat vintersport, han var inte van vid fotboll. Det var inte bra, det håller inte på den här nivån. Men det var inget vi kunde påverka, men vi har påtalat det för UEFA nu, säger Emir Osmanbegovic.

I övrigt var han nöjd med sändningen i det stora hela, men säger att det kommer att bli ännu bättre efterhand. Det var vissa ljudproblem för experten Anders Svensson, men det kommer att rättas till, enligt Emir Osmanbegovic.

För Kanal 5 var det en stor kväll med den fina tittarsiffran och ratingen i andra halvlek på 39,5 procent i målgruppen 15-44 år.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.