Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kanal 5 större än konkurrenterna tillsammans

Publicerad: 17 oktober 2012, 08:45

Bragdmatchen mot Tyskland gav Kanal 5 en tittarandel i huvudmålgruppen under Prime Time som slog siffrorna för TV4, TV3 och SVT1 tillsammans.
– De här siffrorna är bissart magiska, säger Kanal 5:s presschef Dan Panas till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Kanal 5Dan Panas

Under primetime på tisdagskvällen mellan 18 och midnatt uppnådde Kanal 5 en tittarandel i sin huvudmålgrupp som överträffade de tre största konkurrenterna tillsammans.

I målgruppen 15-44 år hade Kanal 5 en tittarandel på 33 procent. TV4 hade 12,2, TV3 10,1 och SVT1 9,5 procent i målgruppen.

Kanalen var även överlägset störst under dygnet sett till hela befolkningen, 3-99 år. Kanal 5 uppnådde här en tittarandel på 22,3 procent, följt av TV4 på 14,7, SVT1 på 11,2 och TV3 med 9 procent.

– De här siffrorna är bisarrt magiska. Men de är befogade om man ser till vilken fantastisk match det blev, säger Dan Panas till Resumé.

Vad betyder en fotbollsklassiker för Kanal 5:s varumärke?
– Fotboll är fantastisk underhållning och vi är en underhållningskanal. De som är på planen är världsartister och bjöd på magi igår. Tittarna hann hoppas, misströsta, dö och återupplivas inom ramen för nittio minuter plus tillägg. Vi har haft en snudd på magisk tur att knyta åt oss klassiska fotbollsmatcher.

Kanal 5 har tidigare genom åren haft störst tittarandel för dygnet. Det har ofta hänt i samband med att kanalen sänt matcher som gått till historien som klassiker.

Sveriges seger mot Turkiet i Istanbul 2001, matchen mot Danmark, där en "galning" sprang in på Parken i Köpenhamn och slog domaren 2009 är två exempel på episka fotbollsögonblick som sänts i kanalen.  I går sände Kanal 5 "Bragden i Berlin".
– Folk kommer främst att minnas matchen. Om folk kommer att förknippa den med Kanal 5 så är det jättehärligt.

Kommer Kanal 5 att fortsätta satsa på sporträttigheter?
– Det vore fel att utesluta.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Kanal 5Dan Panas

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.