Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kanal 9 sänder hyllad serie om reklamare

Publicerad: 20 december 2007, 13:17

I januari kommer serien som alla i reklambranschen väntat på – Mad Men ska börja visas i Kanal 9. Serien handlar om livet på Madison Avenue på 1960-talet.


De flesta läsare av Resumé borde bänka sig framför Mad Men som Kanal 9 börjar visa i januari. Den har det mesta som lockar framförallt reklamare. Matthew Weiner, som även gjort Sopranos, ligger bakom serien som handlar om reklambranschen på 1960-talets Madison Avenue i New York.

Mad Men har dessutom nominerats till en Golden Globe för Jon Hamms porträtt av Don Draper på Sterling Cooper Advertising Agency.

Men frågan är om reklambranschen är tillräckligt intressant för en större publik. Även "Studio 60 on the Sunset Strip", som kanske är intressant för en annan del av Resumés läsekrets, hyllades av kritikerna i USA men lades ner efter en säsong på grund av fallande tittarsiffror.

– Men de gjorde ändå en hel säsong även om den gick dåligt tidigt. Det var för att den var ”creddig” och gick hem i rätt målgrupp, säger Per Lorentz, presschef på Kanal 9.

Han säger att Mad Men har en betydligt smalare målgrupp än Studio 60, och man väntar sig tittarsiffror därefter.

– Men den är rätt för just Kanal 9, som riktar sig till 30-59-åringar. Här är det väl tittare mellan 35 och 45, med en svagt manlig profil, som kommer att se serien.

– Och om man jobbar i reklambranschen är den nog väldigt mycket mer intressant.

Men hur intressant är reklambranschen för en större krets?
– Serien har en spets, som är den politiska inkorrekthet som präglade branschen. Och den fångar tidsandan och skildrar reklambranschens barndom, det är nog intressant, säger Per Lorentz.

Mad Men ska visas på Kanal 9 på torsdagar klockan 22, med start den 17 januari.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.