Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kanal Lokal i konkurs

Publicerad: 16 januari 2009, 15:01

Hela Kanal Lokal går i konkurs. Lokal-TV Nätverket i Sverige AB samt dotterbolagen i Stockholm, Östergötland, Göteborg och Skåne, har i dag lämnat in konkursansökan.


Ämnen i artikeln:

KonkursKanal Lokal

Håkan Ramsin, styrelseordförande för Kanal Lokal. Foto; Aino Nyvelius.

Styrelseordföranden Håkan Ramsin har i ett års tid försökt att få in nya pengar eller sälja bolagen. I december fick de anställda i Kanal Lokal Skåne inte ut sina löner och hotade med att sätta sitt eget bolag i konkurs.

Kanal Lokal, vars verksamhet föddes 1991, har nått 2,2 miljoner hushåll och haft ca 1,3 miljoner veckotittare. Totalt berörs 89 heltidsanställda.

”Extern finansiering har inte gått att få till stånd. Uppenbarligen har utvecklingen på finansmarknaden starkt bidragit till detta. Dessutom har tänkbara industriella investerare själva drabbats av den vikande annonskonjunkturen och tvingats se om sitt eget hus snarare än att investera i ny verksamhet”, skriver Kanal Lokal i ett pressmeddelande.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

KonkursKanal Lokal

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.