Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kanalerna vässar för krig om nyhetspubliken

Publicerad: 17 juli 2008, 13:24

I höst blir det krig om den nyhetstörstande publiken. TV4 har precis gått ut med att de satsar stort på sin nyhetstimme mellan klockan 18.30 och 19.30. Nu kontrar SVT genom att samla de tre stora nyhetsprogrammen i samma kanal.


Den 25 augusti inleds den nya satsningen på nyhetstimmen i SVT som startar varje kväll klockan 19.00. Då kommer en kort nyhetssammanfattning att följas av Kulturnyheterna , regionala nyheter för att sedan avslutas med Rapport med A-ekonomi . Kulturnyheterna och de regionala nyheterna behåller sina sändningstider men skiftar kanal från SVT2 till SVT1. Därmed samlas de tre stora nyhetsprogrammen i samma kanal.

Liksom TV4 tror SVT hårt på tittarna utanför storstäderna.
– De regionala nyheterna är Sveriges näst största nyhetsprogram efter Rapport. De har varit mycket uppskattade i kombination med Kulturnyheterna i SVT2. Vi vet också sedan tidigare att det finns en stark koppling mellan de regionala nyheterna och Rapport. Därför tror vi att en samlad nyhetstimme i SVT1 med alla tre programmen kommer att vara slagkraftigt och attraktivt för publiken, säger Jan Axelsson, SVT:s programdirektör för nyheter och sport, i en kommentar.

De regionala nyheterna blir också fler till hösten. Då tillkommer SVT Sörmland med Eskilstuna som huvudort. Dessutom utökas Gomorron Sverige med regionala morgonnyheter.

SVT2 kommer istället för Kulturnyheterna och de regionala nyheterna visa frågesportprogrammet ” Vem vet mest” med Rickard Olsson mellan 19.00 och 19.30.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.