Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kända kocken rasar mot fejkad reklamfilm

Publicerad: 13 november 2012, 14:41

Stjärnkocken Anthony Bourdain rasar mot Travel Channel efter att de hade klippt in honom i reklamfilm utan hans vetskap.


Anthony Bourdain är en erkänd kock och före detta programledare för  Travel Channels program "No Reservations". Nu rasar han mot tv-kanalen för  att de har klippt in material från hans tv-program i en annons för  Cadillac, skriver AdAge.

I ett blogginlägg skriver han:

"Det kom som en chock och en besvikelse att slå på tv: n för de sista  två avsnitten av min show, och se att någon hade tagit bilder som jag  och mitt kreativa team hade filmat för min show hade redigerat det  tillsammans med scener av en ny Cadillac körandes genom skogen."

Han menar att de har tagit bilder på honom, hans ansikte och använt hans  röst på ett sätt som får det att framstå att han kör Cadillacen. Han  kritiserar även att reklamfilmen är redigerad på så sätt att det tar tid  innan man förstår att det är reklam och inte en del av hans tv-program.

Travel Channel var inte ivriga att diskutera situationen.

– Vi har haft en lång och ömsesidigt givande relation med Tony och hans  produktionsteam, men hans beslut att göra ytterligare kommentarer i  denna fråga i det offentliga rummet är olyckligt, sa en talesman för  kanalen.

Bourdain lämnade nyligen Travel Channel efter åtta säsonger och kommer  att ansluta till CNN i början av nästa år med en serie inriktad på mat  och resor.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.