Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kändisprofiler kör olagligt i TV4

Publicerad: 13 juli 2010, 07:17

”Sommarpärlan” 'är ett stående inslag i TV4:s nyhetsmorgon där kända personer för TV4:s räkning reser runt i sommar-Sverige i en husbil för att besöka tittarnas inskickade smultronställen.

Men, varken Elin Kling, Alex Schulman och skådespelaren Björn Starrin har rätt körkort för husbilen de kör runt i och nu tvingas TV4 klippa om programmet.


Ämnen i artikeln:

TV4Alex Schulman

I "Sommarpärlan" reser en rad kända profiler, för TV4:s räkning land och rike runt. Målet: besöka tittarnas inskickade smultronställen.

Resorna har filmats och sänds just nu som det stående inslaget ”Sommarpärlan” i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Men det finns ett problem.  Varken Elin Kling, Alex Schulman eller skådespelaren Björn Starrin har det körkorts som krävts för att köra runt i husbilen.

– Jag skulle inte ha kört om jag vetat att jag inte är behörig, men jag hade ingen aning om det här. Jag trodde att TV4 hade koll, säger Alex Schulman till Aftonbladet.

Ann Tiberg, chef för ”Nyhetsmorgon” säger till Aftonbladet att uthyrningsfirman husbilen kommer från inte har informerat om vilka behörigheter som gäller.

– Vi litade på deras information och det var inte bra. Vi borde givetvis ha kollat upp det här själva. Det är beklagligt, säger hon.

Hon säger också att TV4 tar på sig allt ansvar för det som hänt och att programmet nu kommer att klippas om.
– Vi tar bort scener där personerna kör i de färdigklippta programmen och så kommer vi inte att göra så här igen, säger Ann Tiberg till Aftonbladet.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

TV4Alex Schulman

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.