Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Känns som att ta över ett kulturarv”

Publicerad: 25 juni 2012, 14:10

Susanna Jacobsson vid Solidenscenen.

Foto: SVT.

Här är nya generalen för Allsång på Skansen. Susanna Jacobsson har tagit över som projektledare för SVT:s tittarsuccé efter Gunilla Nilars. – Det känns som att ta över en svensk sommartradition eller ett kulturarv, säger hon till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Allsång på Skansen

Gunilla Nilars blev närmast en institution som projektledare för Allsång på Skansen efter alla sina år vid rodret för att av Sveriges mest sedda program.

Nu har Gunilla Nilars lämnat över till Susanna Jacobsson som anställdes av SVT Nöje i Stockholm för två år sedan. Jacobsson kom från MTG där hon bland annat var innehållschef för TV3 och TV6 samt exekutiv producent för storsatsningar som bland annat Lyxfällan, Ensam mamma söker och Sing a Long.

På SVT har Susanna Jacobsson bland annat hunnit med att vara projektledare för Mästarnas mästare.

Under våren har hon planerat och förberett årets upplaga av Allsång på Skansen som har premiär i kväll. Gunilla Nilars har suttit med vid hennes sida under överlämningsperioden.

–      Det är stort, det här är ju helt nytt för mig och det är mycket att ta in, men väldigt spännande, säger Susanna Jacobsson.

Eftersom Allsången kan ses av något av ett kulturarv är det inga stora förändringar att vänta under Susanna Jacobssons regim. Snarare handlar det om att skruva på detaljer.

–      Många tycker kanske att Allsången inte har förändrats, men ser man program 5-10 år tillbaka i tiden så ser man att små förändringar har gjorts, säger Susanna Jacobsson.

– Det som lockar är att det är så extremt brett, men samtidigt så oerhört brokigt med konstiga kopplingar mellan olika artister och unga artister som sjunger gamla melodier. Så ska det fortsätta att vara.

När det gäller smärre förändringar talar hon exempelvis om att låta Måns Zelmerlöw växa mer i programledarrollen och ambitionen att försöka få in fler utländska storstjärnor. Måns Zelmerlöw har för övrigt tagit hjälp av en programledarkollega för tips om intervjuteknik  på scenen och övriga saker han kan gör bättre.

Susanna Jacobsson går omkring som spindeln i nätet under repetitionerna på Skansen.

– Men mitt jobb är till stor del gjort under våren. Min roll nu är att vara tillgänglig om det dyker upp frågetecken och att försöka att inte se panikslagen ut, ha ha, säger hon och tillstår att hon är nervös.

Regnvädret hotar publikfesten på Solidenscenen. Men prognosen säger att det ska bli bättre.

–      Det ska spricka upp före sändningen så vi håller tummarna för att det verkligen blir så.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Allsång på Skansen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.