Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kanonstart för Minuten

Publicerad: 27 december 2010, 10:23

SVT:s nya lekprogram ”Minuten” sågades efter premiären i går. Men tittarmässigt blev det en flygande start: 1,6 miljoner såg programmet.


Ämnen i artikeln:

Minuten

Peter Settman, programledare för Minuten. Foto: SVT.

Aftonbladet skriver att det blev en tittarstorm mot "Minuten". Aftonbladets tv-recensent Karolina Fjellborg tog fram motorsågen och kallar programmet för "ett stort hjärnsläpp" och det sämsta som sänts i tv i år.

Men SVT jublar ändå. Enligt preliminära MMS-siffror hade "Minuten", med Peter Settman som programledare, 1 580 000 tittare i går kväll.

"Minuten" är därmed julhelgens näst mest sedda program efter SVT-klassikern "Kalle Anka och hans vänner" (3 335 000 tittare).

Det är det svenska produktionsbolaget Friday TV som ligger bakom formatet som blivit en succé i USA på NBC (Minute to win it).

Premiären av ”Stjärnorna på slottet” på juldagen sågs av 1 415 000. Thrillerserien ”Den fördömde, också i SVT, hade 1 157 000 tittare i första avsnittet på juldagen och 1 129 000 tittare i andra och sista avsnittet i går.

TV4:s "Fångrna på fortet" lockade 1 110 000 tittare på juldagen.

Det är det svenska produktionsbolaget Friday TV som ligger bakom formatet som blivit en succé i USA på NBC (Minute to win it).

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Minuten

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.