Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Karin Stjärne ny programdirektör på MTG TV

Publicerad: 28 november 2013, 09:20

Karin Stjärne.

Nu är det klart. Karin Stjärne, i dag vd på Nordisk Film, blir ny programdirektör för MTG TV. Hon efterträder Fredrik Lundberg som slutade i våras.


Ämnen i artikeln:

Fredrik LundbergNordisk FilmMTG TVKarin Stjärne

Martin Akander har hoppat in som tillförordnad programdirektör under rekryteringsprocessen som dragit ut på tiden.

Men nu är det klart att Karin Stjärne blir ny programdirektör. Hon hämtas från Nordisk Film. Hon får ansvar för programmen i de reklamfinansierade kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10.

– Jag är glad att  kunna hälsa Karin tillbaka till MTG efter 16 år i exil. Under  rekryteringsprocessen har Karin övertygat oss med sin höga energinivå,  starka driv och stora passion  för innehåll. Hon är dessutom en erfaren TV-chef som gjort ett  enastående arbete med att förvandla Nordisk Film TV till ett av landets  ledande produktionsbolag inom TV-underhållning. Hon har också stor  erfarenhet från det dagliga arbetet på en TV-kanal efter  sin tid på TV4, säger Joachim Nordlind, vd MTG TV, i ett pressmeddelande.

Karin Stjärne som jobbade med tablåläggning på MTG en gång i tiden har varit vd för Nordisk Film sedan 2008. Hon har även ett förflutet på MTV Networks/Nickelodeon i London och Stockholm och som som exekutiv producent på TV4.

Hon tillträder i januari.

– Det här är ett  drömjobb för mig. Jag är redan en storkonsument av TV3 och TV6 och det  ska bli otroligt inspirerande att få arbeta med MTG TVs innehåll oavsett  kanal och plattform och tillsammans med programorganisationen stärka  erbjudandet till tittarna. Nu ser jag fram emot att träffa alla nya  kollegor och ha min arbetsplats i ett hus fullt av media i alla former,  säger Karin Stjärne.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.