Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Karin Winther lämnar SVT

Publicerad: 31 maj 2012, 07:56

Karin Winther.

Foto: SVT.

Karin Winther, programledare för Kulturnyheterna, lämnar SVT. – SVT är en fantastisk arbetsplats, men Kulturnyheternas uppdrag har minskat och då känns det naturligt att gå vidare, säger hon till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Karin WintherSVT

Kulturnyheternas Karin Winther kom till SVT 2008. Hon började som programledare för Hype och har även lett programmet Fashion.

–      När jag började jobba på Kulturnyheterna var jag anställd för den sena sändningstiden då vi skulle fånga yngre, urbana tittare. Vi hittade den publiken. Men sedan kom nya Aktuellt och då försvann den tablåtiden. Då känns det naturligt att gå vidare, säger Karin Winther vars kontrakt med SVT löper ut sista juni.

–      Det har varit otroligt roligt, SVT är en fantastisk arbetsplats och jag har lärt mig så sjukt mycket här. Det är otroligt stimulerande att omges av så smarta människor.

Karin Winther läser en kurs i idéhistoria och kommer eventuellt att fortsätta att plugga. Men framförallt blir det nu frilansande för hennes del framöver. Bland annat ska  hon  utveckla en egen, än så länge hemlig, programidé för SVT.

– Jag ser fram emot att börja frilansa. Jag tycker att det är spännande och kul med förändring, jag blir peppad av det.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Karin WintherSVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.