Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Katastrofår för Nordisk Film TV

Publicerad: 6 augusti 2015, 12:37

Kalle Zackari Wahlström i Svett & Etikett, som produceras av Nordisk Film TV

Foto: SVT

Nordisk Film TV har under 2014 dragits med stora omstruktureringskostnader, vilket påverkar bolagets resultat från i fjol. Tv-produktionsbolaget gör en förlust på nära 16 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Nordisk Film TV

Nettoomsättningen minskade med 72 procent till 24,2 (85,3) miljoner kronor. Rörelseresultatet landade på -15,8 (-1,1) miljoner kronor. Resultatet beror till stor del på omstruktureringskostnader, investeringar i personal och utveckling för framtida tillväxt.

– 2014 var inget bra år för den svenska verksamheten. Problemen kommer lösas med hjälp av stora strukturförändringar och ny ledning. På nordisk nivå har vi dock haft det bästa resultatet någonsin, säger Jesper Bobjerg, CFO på Nordisk Film TV.

Nordisk Film TV har redan för 2015 säkrat intäkter till ett värde av mer än 2014 års intäkter.

– Vi kommer redovisa effekt dels 2015, men fullt ut först 2016. Det är en fin utgångspunkt och vi ser att nu vänder det.

I augusti 2014 fick Nordisk Film TV en helt ny ledning, där Kristoffer Graci värvades som VD från Jarowskij. Tillsammans med Henrik Breitholtz och Carl-Johan Sjöö bildade de Nordisk Film TV:s nya utvecklingsteam.

– Vi har haft en väldigt framgångsrik vår och sålt in fem nya format och inväntar nu svar på flera grejer. Det är en svårare och trögare marknad för alla bolag än vad det var för ett par år sedan. När det gäller den digitala transformationen så förväntar sig tittarna samma kvalité eller till och med bättre, säger Kristoffer Graci, VD för Nordisk Film TV, till Resumé.

Nordisk Film TV har i vår breddat sig inom humor och dokumentär genom att anställa Anders S Nilsson som humorchef och John Mork som dokumentärchef.

– Det är två viktiga genrer. Vi har satt vår grundorganisation nu. Vi kommer behöva anställa fler människor, bland annat producenter, något vi kollar på redan nu.

Nordisk Film TV producerar sedan tidigare program som Svett & Etikett, Fuskbyggarna, Det Okända och Sofias Änglar.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

Nordisk Film TV

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.