fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Katastrofsiffror för Humorgalan

Publicerad: 2 maj 2011, 08:29

Tittarna svek Humorgalan. Bara 395 000 tittare såg programmet i TV4 igår. – Vi hade hoppats på fler, säger Per Westberg, vice generalsekreterare på Unicef.

Ämnen i artikeln:

Kristin KaspersenDavid HelleniusTV4

CS

Christian Ström


Humorgalan leddes i år av Kristin Kaspersen och David Hellenius Foto:TV4

Galan, som sändes i TV4, var den nionde Humorgalan i ordningen. I år leddes galan av David Hellenius och Kristin Kaspersen. TV4:s pressavdelning planterade en bombmatta av artiklar i kvällstidningarna inför galan.

Trots det så blev årets Humorgala långt ifrån en tittarsuccé. Vanligtvis brukar galan locka runt en miljon tittare men i år sågs den av endast 395 000 enligt preliminära siffor.
– Vi trodde och befarade att första timmen skulle bli svår med tanke på Mästarnas Mästare. Det är svårt att konkurrera med ett sådant program när man gör ett singelprogram, säger Per Westberg.

Han fortsätter:
– Vi hade hoppats på fler, absolut. Men vi hoppas och tror att vi kommer att göra ett bättre resultat nästa år. Vi kommer att köra det här i många år framöver.

Trots att det svaga tittandet lyckades ändå Humorgalan att locka 16 600 nya världsföräldrar. Det innebär nästan 20 miljoner kronor om året till Unicef.

Humorgalan sändes för första gången 2003. Då tittade 1,4 miljoner.

Mästarnas Mästare sågs igår av  2 234 000  tittare.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev