Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kentaro i konkurs – kan förlora tv-rättigheterna till Allsvenskan

Publicerad: 23 juli 2014, 07:56

Kentaro äger tv-rättigheterna till Allsvenskan och Superettan. Nu har bolaget försatts i konkurs och kan tvingas sälja av rättigheterna. Det skriver Fotbollskanalen.se.


Ämnen i artikeln:

SuperettanKentaroAllsvenskan

Kentaros skatteskulder uppgår till fem miljoner kronor. Det har fått Stockholms tingsrätt att försatt rättighetsbolaget i konkurs, rapporterar. Inga företrädare från Kentaro var på plats när beslutet togs.

Ärendet ligger hos advokatbyrån Hamilton, som säger till Fotbollskanalen.se att de inte lyckats nå Kentaro. Dessutom vet inte advokatbyrån vilka tillgångar som finns i bolaget och tror därför att det inte finns några.

– Normalt för att det inte ska bli konkurs måste man kunna visa att man har betalningsförmåga. Skatteverket har krav på över fem miljoner kronor och kan man inte motbevisa det heller så kanske man har bedömt att det inte är någon idé att komma, säger en advokat vid byrån till Fotbollskanalen.se.  

Kentaro kan nu vara tvungna att sälja av sina rättigheter.  

– Man säljer allt i ett bolag som finns att realisera till pengar. Vi vet inte vad licensrättigheterna är värda men annars kan man säga att fem miljoner är mycket i skulder om man saknar tillgångar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.