Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kentaro överklagar till HD

Publicerad: 30 april 2008, 13:49

Rättighetsbolaget Kentaro överklagar nu Hovrättens dom, som innebär miljonböter om inte TV4 slutar visa allsvenska matcher.
Det meddelar Hovrätten.


Canal plus har stämt Kentaro eftersom man anser sig  ha exklusivitet till Allsvenskan i sitt avtal med Kentaro.

Fredagens dom i Hovrätten innebar att Kentaro skulle få böta 4 miljoner kronor för varje match som TV4 sänder från den utökade Allsvenskan.

Tidigare har Kentaros vd Philip Huber sagt att Kentaro accepterat utfallet i Hovrätten, men att det inte omfattar avtalet med TV4.

Resume.se har sökt Philip Huber för en kommentar.

Per Borgklint, vd på Canal Plus, säger till Resume.se:

– Det ligger i förväntansbilden, i övrigt har jag inga kommentarer eftersom jag inte läst överklagan.

I sin överklagan anger Kentaro bland att Svensk Elitfotboll gett bolaget rätten att sälja  vissa rättigheter vidare till tredje part.

Det framgår också att det svenska dotterbolaget Kentaro AB har skrivit avtalet med TV4.

Som skäl för ändring av domslut anger Kentaro bland annat att C More inte haft tillräckligt starka skäl för att kräva ett stopp (säkerhetsåtgärd) för sändningarna.

Kentaro anser också att C More inte tillräckligt kunnat styrka den så kallade skadebilden.

Vidare anser man att Hovrättens prövning av fallet är felaktigt eftersom rätten inte vägt in MTG:s roll i avtalet. (MTG och C More har samma avtal med Kentaro.)

Kentaro hävdar även att Hovrätten begått ”grovt rättegångsfel”

Dessutom underkänner Kentaro vitesförbudet, bland annat eftersom rätten inte specifikt anger vilka matcher som vitet gäller.

Kentaro understryker också att vitesförbudet är riktat mot moderbolaget Kentaro, trots att svenska Kentaro AB skrivit avtalet.

Det teoretiska bötesbeloppet om TV4 fortsätter sända uppgår till 144 miljoner kronor, ett belopp som ”kunna försätta Kentaro i fullständigt ohållbar situation.”

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.