Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kevin Spacey-skandalen: Så dyr blev den för Netflix

Publicerad: 23 januari 2018, 09:39

Kevin Spacey i House of Cards.

Foto: Flickr

Det var inte bara Kevin Spacey själv som drabbades av de anklagelser som riktades mot honom. Det blev en kostsam historia även för Netflix, som ska ha förlorat hela 310 miljoner kronor på det hela, enligt Financial Times.


Ämnen i artikeln:

Netflix

Under hösten anklagades skådespelaren Kevin Spacey för sexuell ofredande. Det ledde till att Netflix drog in redan inspelade avsnitt av succéserien "House of Cards", där han spelar huvudrollen. Dessutom har man dragit in en spelfilm om författaren och tv-kändisen Gore Vidal.

Under gårdagen släpptes Netflix kvartalsrapport som visade att händelserna har kostat bolaget 39 miljoner dollar, vilket motsvarar drygt 310 miljoner kronor.

I december meddelade Netflix att produktionen av "House of Cards" kommer att återupptas 2018, och att en ny vändning kommer att prägla den sista säsongen. Men utan Kevin Spaceys karaktär Frank Underwood.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

Netflix

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.