Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kinna Bellander avgår

Publicerad: 8 november 2007, 12:05

Kinna Bellander slutar som aktualitetschef på TV4 och blir strategisk rådgivare åt vd Jan Scherman. – Jag har uppnått det jag vill på akutalitet, säger Kinna Bellander. Vi gör dubbelt så mycket tv som för tre år sedan. I samma veva görs flera förändringar på aktualitetsavdelningen. (UPPDATERAD)


Kinna Bellander.

TV4-personalen informerades om förändringarna klockan 10 i dag. Kinna Bellander värvades till TV4 för tre år sedan efter en lång karriär som chef inom MTG. Sannolikt har en konkurrensklausul hindrat henne från att arbeta med strategifrågor.

Hon tog i stället över och slog ihop de tre avdelningarna nyheter, sport och samhälle. Under hennes ledning har aktualitetsavdelningen i stort sett gått oskadda ur TV4:s sparpaket:

– Nja, säger Kinna Bellander, jag har varit med om två stora sparpaket som varit nog så smärtsamma för de anställda. Men i gengäld gör vi över 3 000 timmar tv mot 1 600 när jag började. Vi finns på alla plattformar och har ökat tittandet på befintliga program.

– Jag ska jobba med koncernfrågor, omvärldsbevakning och internationella frågor direkt för vd Jan Scherman.

Göran Ellung utsågs i vintras till programdirektör med ansvar för nyheter, sport och samhälle och får nu ensamt ansvar för avdelningarna.

Samtidigt görs flera förändringar på aktualitetsavdelningen. Enligt ett pressmeddelande som kompletterar bilden kommer Fredrik Lundberg, nu redaktionschef på Kalla Fakta, bli faktachef. Han ansvarar därmed för alla samhällsprogram i TV4. I hans ställe tar Susanne Edmark ett kliv uppåt från reportertjänsten på Kalla Fakta.

Jonas Gummesson blir biträdande nyhetschef på aktualitetsavdelningen och arbetar då tillsammans med nyhetschefen Anne Lagercrantz.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.