Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

TV

Kinnevik-chef tar över Com Hem

Publicerad: 25 februari 2014, 09:59

Anders Nilsson.

Foto: Pressbild.

Anders Nilsson blir ny vd på Com Hem efter Tomas Franzén. Han kommer från en roll som vice president för Commerce & Services hos Kinnevik-ägda Millicom. Jon James blir operativ chef. Bolagets nuvarande vd, Thomas Franzén, lämnar den 7 mars.


Ämnen i artikeln:

Anders NilssonComhem

Anders Nilsson har tillbringat över två decennier på olika topp-poster inom  Modern Times Group, MTG.

Han har bland annat varit vd för företagets svenska  tv-verksamhet samt online-divisionen.

Den nya operative chefen, Jon  James, kommer senast från Virgin Media, där han har ansvarat för  bolagets bredbands- och tv-affärer samt haft rollen som Group Strategy  Director.

– Det är med stor glädje jag välkomnar Anders och Jon till  Com Hem. Jag har arbetat med båda och vet att det här är två mycket  erfarna chefer som kommer att bli utmärkta ledare för företaget, säger  Andrew Barron, arbetande styrelseordförande på Com Hem sedan december  förra året.

Com Hem köptes av BC Partners 2011 och har introducerat TiVo på den svenska marknaden – man har idag sålt 38 000 abonnemang.

Comhem har också ökat antalet bredbandskunder med 2,8 procent under Q4 till 558 300 kunder och har köpt Phonera Företag.

– Jag är väldigt glad över möjligheten att bli VD på Com  Hem och ser fram emot att använda min erfarenhet från den svenska  mediebranschen och hjälpa företaget i sin fortsatta tillväxt, säger  Anders Nilsson i en kommentar.

Com Hem:s nuvarande vd, Tomas Franzén, lämnar bolaget den 7 mars för att bli chef över Bonnier-koncernen.

–  Jag vill tacka Tomas för hans hårda arbete. Tomas har i hög grad  bidragit till att Com Hem idag är det framgångsrika företag det är och  jag önskar honom all lycka i framtiden, säger Andrew Barron i en  kommentar.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Anders NilssonComhem

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.