Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Klädkontot: 120 000

Publicerad: 23 juni 2010, 14:15

Tidningen Fokus avslöjar i dag att Ebba von Sydow hade en klädbudget inskriven i sitt kontrakt med SVT som programledare för Det Kungliga Bröllopet. Summan var 120 000 kronor.


SVT:s bevakning av Victoria och Daniels bröllop var bolagets största tv-produktion någonsin enligt vd:n Eva Hamilton.

Ebba von Sydow togs in som programledare helt oprövad i så stora sammanhang. Trots det var hon inte blyg utan förhandlade till sig en klädbudget på 120 000 kronor, enligt tidningen Fokus.

SVT dementerar bestämt uppgifterna.
– Det är helt fel. Hon har inte haft någon klädbudget alls. Det har inga programledare, säger Thomas Hall projektledare på SVT.

Enligt Thomas Hall har SVT ett system där programledarna arbetar med en stylist. Stylisten i sin tur har en budget.
Jobbar stylisten bara med en person?
– Det kan vara en eller flera.
Vad hade Ebba von Sydows stylist för budget under den här produktionen?
– Det kommer jag inte ihåg men det var inte mer än någon annan hade.

Även Ebba von Sydow dementerar påståendet.
– Summan är helt tagen ut luften. Men det är förstås smickrande att Fokus tycker att jag ser ut som 120 000 kronor säger hon till Resumé.

Enligt henne har hon använt sina egna kläder under vårens sändningar. En stylist togs in under produktionens sista vecka. Hur mycket pengar som användes då vet inte Ebba von Sydow, men hon vet att det inte var 120 000.
– Den summan är befängd. Jag har inte någon summa själv men det låter snarare som kronprinsessan Victorias klädkonto.

Hon är förtegen om vad som ska hända nu när bröllopssändningarna tagit slut. Hennes kontrakt med SVT löper ännu en tid till och de medverkande i Det Kungliga Bröllopet jobbar nu med utvärderingar och annat efterarbete.

Klart är att SVT tidigare öppnat för en fortsättning.
– Vi är jätteglada med det Ebba gör och har gjort för oss. Vi jobbar gärna med henne i framtiden, sa SVT:s presschef Anders Hvidfeldt i förra veckan.

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.