Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Klagomålsboom mot Radiotjänst

Publicerad: 28 oktober 2013, 10:29

De nya kraven på tv-avgift för läsplattor och telefoner har lett till att antalet överklaganden mot Radiotjänst har fyrdubblats. Det skriver Dagens Nyheter.


Ämnen i artikeln:

TV-avgiftRadiotjänst

Den var i början av året som Radiotjänst meddelade att man skulle börja ta ut tv-agivt för innehavare av läsplattor och telefoner. Vid flera tillfällen har Resumé rapporterat om allmänhetens raseri över förändringen. Förvaltningsrätten i Luleå hanterar klagomål på Radiotjänsts beslut. Dessa mål har ökat anmärkningsvärt det senaste året.

– Det har bara forsat in här sedan flera månader tillbaka, säger Eva Beselin, rådman på Förvaltningsrätten i Luleå till Dagens Nyheter.

Under perioden 1/1– 25/10 2011 och 2012 tog domstolen emot 137 respektive 125 mål från Radiotjänst. I år är siffran för motsvarande period 544 – en ökning med 400 procent.

– Förmodligen handlar de flesta av de här 400 nya målen om att man har blivit påförd radio- och tv-avgift på grund av att man har en dator och internetuppkoppling. Och så är man missnöjd med det. Vi vet att det är hemskt, hemskt mycket som handlar om datorer. Vissa skriver inte så mycket medan andra har jättemycket teknisk beskrivning av varför deras dator inte är en tv-mottagare, säger Eva Beselin till Dagens Nyheter.

Hittills har förvaltningsrätten i Luleå gått på Radiotjänsts linje. Nu väntar en vägledande dom från Kammarrätten i Sundsvall.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

TV-avgiftRadiotjänst

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.