Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Klart: Aftonbladet får tillstånd för ”gammel-tv”

Publicerad: 31 mars 2014, 14:40

Nu är det klart att Aftonbladet får tillstånd att starta en linjär tv-kanal i digitala marknätet.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetMyndigheten för radio och tv

Resumé har tidigare rapporterat om Aftonbladets ansökan för att få sända tv i det digitala marknätet perioden 2014-2020.

Förre TV4-vd:n Jan Scherman är numera tv-rådgivare åt Aftonbladet, och han är hjärnan bakom ansökan som nu alltså beviljats av Myndigheten för Radio & TV.

Tillståndet innebär att Aftonbladet kan börja sända redan i morgon, den 1 april. Totalt har 57 nya tillstånde delats ut till en rad olika aktörer.

Aftonbladets publisher Jan Helin sa i höstas att man man lärt sig av misstaget från förra  gången då TV7 blev en flopp med mångmiljonförluster. Situationen uppges  vara en helt annan nu med Aftonbladets starka online-bas på tv-området.

– Jag välkomnar beslutet. Det öppnar spännande möjligheter för Aftonbladet TV:s vidare utveckling. Aftonbladet TV är en framgångsrik onlinesatsning och vi ser linjär distribution som ett komplement. Jag återkommer med besked om när vi börjar sända, säger Jan Helin i en kommentar om dagens beslut.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.