Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Klart jag är nervös"

Publicerad: 6 maj 2011, 16:43

Olof Lundh får ett nytt prestigefyllt fotbollsuppdrag på TV4. Tack vare tittarna och fansen på Facebook. - Klart att jag är nervös, det hör till, säger Olof Lundh.


Olof Lundh. Foto: Resumé.

Olof Lundh - Fotbollskanalen.se:s starke man - har under flera år synts i rutan flitigt under TV4:s fotbollssändningar. Men då mest i studion eller på fältet.

Nu får han chansen som expertkommentator, alltså bisittare till kommentatorn. Och detta tack vare tittarna - de som röstade på Facebooksidan.

Det var för en månad sedan som TV4:s Fotbollskanalen Europa frågade sina tittare om de ville att Leeds-fantasten Olof Lundh, chefredaktör för Fotbollskanalen.se, skulle vara expertkommentator under en Leedsmatch.

Flera tusen tittare röstade för förslaget genom att "gilla" ett inlägg på Facebook, och nu blir det alltså av.

Olof Lundh ska kommentera lördagens Championship-match mellan Queens Park Rangers och Leeds,  tillsammans med Peter Backe.

- Alla vet att jag håller på Leeds och det är kanske lättare att förhålla sig till än att man misstänkar att någon är partisk. Min upplevelse som fan är att man ofta är hård mot sin klubb, säger Olof Lundh till Fotbollskanalen.se.

- Det ska bli en häftig upplevelse, jag har ju precis som alla andra mina åsikter om hur den bästa bisittaren är när jag sitter i tv-soffan.

Han har fått goda råd av sina erfarna kollegor.

- Jag har fått tips av Pontus Kåmark och Jesper Hussfelt, sedan får jag köra på känsla, säger Olof Lundh till Fotbollskanalen.se.

Matchen sänds i TV4 Sport på lördag med start 13.45.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.