Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Klart med ny säsong för "Pappas pengar" i SVT

Publicerad: 14 december 2012, 12:20

Olof Wretling och Johan Ulvesson i "Pappas pengar"

Nu är det klart att det blir en fortsättning av den hyllade SVT-serien "Pappas pengar". Erik Haag och hans syster Sara Haag skriver just nu manus på en fortsättning om Bröli och hans pappa, som spelas av Olof Wretling och Johan Ulveson.


Första säsongen av "Pappas pengar" blev en kritikersuccé. Många av landets auktoriteter inom tv-kritik ställde sig på rad för att hylla den humoristiska skildringen av vardagen för en far och en son från överklassen som lever ensamma i ett slott.

För manuset stod Erik Haag och hans syster Sara Haag. Nu är det klart med en andra säsong för succéserien.
– Jag tror att "Pappas pengar" har lyckats eftersom den fungerar för både barn och vuxna. Den innehåller lite olika referenser och allvar blandas med roliga inslag, säger Sara Haag till Resumé.

Sara Haag är framgångsrik reklamsregissör, cd och en av grundarna bakom Delorean. Hon har vid flera tillfällen, från och till jobbat tillsammans med sin bror i samband radio- och tv-produktion.

Det började med "Sommarlov" i SVT och följdes upp med "Knesset" i ZTV och radioprogram i Sveriges Radio P3.
– Vi har jobbat av och till jämt under en stor del av våra yrkesliv. Jag tycker jättemycket om att jobba med Erik, han är skitsmart och originell. Samtidigt som han kan vara jättejobbig. Vi tjaffsar och skriver om vartannat. Det är enklare att lösa konflikter med någon man känner så pass bra, säger Sara Haag.

Erik Haag berättar:
– Det är speciellt att jobba ihop med sin syster. Det är både jättekul och jättejobbigt på samma gång. Vi bråkar och skriver om vartannat, säger Erik Haag.

Pappas pengar handlar om Bröli och Pappa som bor på Stjärtnäs. De ser på världen med nyfika ögon och i den andra säsongen kommer det bland annat handla om: Varför får vi inte hugga ner träden för att få bättre utsikt? Har alla egen pool? Har alla lika mycket månadspeng som jag? Varför umgås vi bara med andra rika?

– Jag är tokig i de här karaktärerna och det är en stor lyx att få jobba med Johan Ulveson och Olof Wretling igen, de är de roligaste skådespelarna i Sverige, säger Erik Haag och fortsätter:

– Barn och föräldrar uppskattar nog den här serien eftersom det finns så mycket igenkänning och det känns som om vi lever i ett samhälle där vi tycker det är spännande att prata om rättvisa och jämlikhet.

Den andra säsongen av Pappas pengar planeras att sändas i Barnkanalen under våren 2014. Produktionsbolaget Brommamamma producerar serien för SVT och inspelning sker våren 2013.

Bland de som hyllade "Pappas pengar" senast märks Aftonbladets tv-kritiker Jan-Olov Andersson:

” Med en kvarts miljon tittare, har Haagarnas serie snabbt blivit ett av SVT:s Barnkanalensallra populäraste. Inte nog med det, det tvingar mig också till det chockerande beslutet att dra paralleller mellan Erik Haag och – Woody Allen!”

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.