torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Klart: Nyhetsbolaget kapar 16 tjänster

Publicerad: 18 november 2014, 15:24

Åsa Tillberg.

Foto: Andreas Elgstrand.

Nu står det klart: 16 tjänster försvinner på Nyhetsbolaget. Ungefär hälften av dem beräknas beröra reportrar i nyhetsgruppen. – Vi bedömer att det här inte kommer påverka kvalitén – vi kommer fortsätta leverera med hög publicistisk kvalitet, säger vd:n Åsa Tillberg.

Ämnen i artikeln:

Åsa TillbergNyhetsbolagetTV4

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Redan i våras rapporterade Resumé om att Nyhetsbolaget stod inför ännu ett sparkrav. Det har funnits uppgifter på att detta skulle innebära 30-40 tjänster, men i dag bekräftar alltså Åsa Tillberg att det rör sig om 16.

– Det är ett ganska stort pussel som jag inte kan redogöra för i telefon, men drygt hälften av tjänsterna som försvinner berör reportrar inom nyhetsgruppen, säger Åsa Tillberg.

De anställda har informerats om den nya bemanningsplanen i dag. Enligt Åsa Tillberg börjar nu arbetet med att på individnivå placera ut personalen i enlighet med bemanningsplanen – något hon säger ska vara färdigt i mitten på december.

– För de allra flesta innebär detta ingen förändring alls. Mitt intryck är att det inte blivit så stor dramatik bland personalen om detta, med tanke på att vi från början beräknade kapa fler tjänster än 16.

Enligt Åsa Tillberg är 40 tjänster en siffra som diskuterats.

– Det tar ett tag att ta fram en bemanningsplan som håller och som ska hålla budget för Nyhetsbolaget 2015. Nu kommer budgeten inför nästa år att vara i balans. Vi har haft ett underskott sedan start som vi haft i uppdrag att bli av med – men den processen är klar nu.

Ni har ju tidigare kapat en hel del reportertjänster, hur kommer det här påverka kvalitén?
– Inte alls som vi bedömer. Vi har som mål att ständigt leverera bra produkter och det kommer vi fortsätta göra. De här förändringarna innebär en omorganisation på redaktionen – men vi kommer fortfarande hålla en hög kvalitet.

Du menar att kvalitén inte kommer påverkas alls?
– Det här gäller åtta tjänster och vi är nästan 300 personer som jobbar på Nyhetsbolaget. Vi kommer fortsätta att leverera med hög publicistisk kvalitet.

Tidigare i våras försvann 140 tjänster från Nyhetsbolaget som en konsekvens av TV4:s beslut att lägga ner de lokala nyhetsredaktionerna.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev