tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Klippet på syriske Omran som berör hela världen

Publicerad: 19 augusti 2016, 06:53

Bilderna på femårige Omran Daqneesh som skadats i en attack sprids som en löpeld. I CNN brast tv-ankaret ut i tårar när kanalen visade klippet.

Ämnen i artikeln:

SyrienAMCCNN

FT

Fredrik Thambert


Det var i onsdags som Omran Daqneesh och hans familj räddades ur rasmassorna från det som en gång var deras hus. Den lille pojken lever, men är svårt chockad av attacken som nyligen inträffat. Hans kropp är helt grå av damm och från huvudet rinner det blod. Ögonen är tomma och stirrar rakt mot kameran utanför ambulansen där han sitter.  

Klippet filmades av den regimkritiska kanalen AMC och har de senaste två dagarna synts i medier över hela världen. Reaktionerna har varit starka, nästan i paritet med bilden på treårige Alan Kurdi som förra hösten låg uppspolad på en turkisk strand.
– Det finns naturliga likheter. Det blottade barnet. Det finns en kollision mellan krigets fasor och det renaste vi har: små barn. Man kan se i pojkens blick att han inte riktigt vet vad som pågår. Det blir väldigt känslosamt så jag kan förstå att bilden blir viral, säger medieforskaren Michael Krona vid Malmö Högskola till Sydsvenskan.

När CNN igår visade klippet brister nyhetsankaret Kate Bolduan ut i tårar. Det är svårt att inte själv bli berörd.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev