Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Klüfts nästa mål: OS i Rio

Publicerad: 20 februari 2014, 14:26

Carolina Klüft.

Foto: Viasat.

Carolina Klüft har fått mycket beröm för sin programledaredebut i MTG:s OS-sändningar. – Jag kan absolut tänka mig att fortsätta att jobba med tv och siktar på OS i Rio som ju MTG också sänder, säger hon till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Carolina KlüftMTGViasat

MTG/Viasat kritiserades hårt inför OS – många ville ha kvar spelen i SVT. Men nu har opinionen vänt. De flesta verkar nöjda med MTG:s OS-sändningar,  och i stället är det SVT som fått skit för programmet "Alla snackar Sotji".

En av MTG-profilerna som fått beröm är friidrottslegendaren Carolina Klüft, som lite otippat rekryterades trots att hon saknar koppling till vintersport.

Hon var ett helt oprövat kort, men har med sin inblick i idrottarnas situation och sina minutiösa föreberedelser gått hem i stugorna. Hon har effektivt drillats i programledarskapet och gillar det.

–      Jag går igång på utmaningar, det här var för roligt och spännnande för att inte pröva på när Viasat hörde av sig.

–      Det har varit väldigt roligt och sjukt lärorikt här i Sotji, väldigt intensivt med långa dagar och mycket jobb, härligt jobb. Och jag har stöttats fantastiskt av teamet, säger Klüft till Resumé.

Har du märkt av någon positiv respons?

–      Man är lite i en bubbla här, men jag har fått höra en hel del positivt från familj och vänner som stöttat mig. Men jag försöker behålla fokus – det är flera dagar kvar.

Carolina Klüft har testat sig fram i livet efter efter att hon slutade med friidrotten.

–      Jag har varit nyfiken på livet efter idrottskarriären. Vi får se vad som händer efter det här, jag har inte hunnit tänka så långt, men jag har lite projekt och idéer på gång, säger Carolina Klüft som bland annat även är föreläsare och jobbar med friidrottsungdomar.

Med tanke på insatsen i Sotji lär Carolina Klüft vara självskriven i MTG/Viasat-truppen för sommar-OS i Rio om två år.

– Jag siktar på det, jag gillar att göra tv, och det är härligt med stora mästerskap. Att det var  blivit så många svenska medljer har gjort det ännu roligare att jobba.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Carolina KlüftMTGViasat

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.