Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Knave: Det var bara vi som hade råd

Publicerad: 14 mars 2008, 10:30

Det blir TV3 som sänder matchen mellan Sverige och Brasilien på Emirates Stadium den 26 mars.
– Vi har möjlighet att göra paketlösningar för flera marknader som de andra inte har, säger TV3:s programchef Anders Knave till Resume.se.


Läs mer:

- Vem ska visa matchen?

- Kentaro tror på succé för matchen mot Brasilien

Det var länge oklart vem som skulle sända vänskapsmatchen mellan Sverige och Brasilien till minne av vm-finalen 1958. Nu står det klart att TV3 visar matchen som ingen annan ville ha. Men Anders Knave, programchef på TV3, förnekar att man fått den till något reapris.

– Nej, jag tror att det är lite ”surt sa räven” hos de andra. De verkar inte i lika många länder som vi och vi har möjlighet att göra paketlösningar för flera marknader som de andra inte har, säger han.

Exakt vad avtalet innebär vill han inte gå in på men Viasat har fått andra matcher som kan gå i Danmark, Norge eller Baltikum i paketet.

Det är kort inpå, hur ska ni kommunicera att ni sänder matchen?
– Det är inget problem. Vi ska använda våra vanliga kanaler, visa trailers och kanske köra printannonser. Sedan får vi hjälp av tidningarna. Det kommer inte att undgå någon att TV3 visar matchen.

Anders Knave pekar på två faktorer som gör matchen viktig att sända. Dels att det är ett jubileum, dels att det är första gången Lars Lagerbäck ”gör en ansats till att presentera en em-trupp”.

– Sedan får du titta på motståndarnas laguppställning. Det är i stort sett alla utom Ronaldinho som är med, det är därför det är så bra att den spelas i Europa eftersom de flesta stjärnorna från Brasiliens landslag spelar här.

Ge mig en siffra så att jag kan skriva ”fiasko” eller ”succé” efteråt!
– Haha, det handlar ju om rating i rätt målgrupp. Och vi kommer att ladda upp långt innan och ha snack i pauserna. Men under halvlekarna hade det varit roligt om vi fick något mellan 600 000 och 800 000 tittare.

Ni ska inte värma upp med dokumentären ”Konspiration 58” som handlar om att fotbolls-vm aldrig spelades i Sverige?
– Nej, vi har ju inte rättigheterna till den.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.