Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

TV

Kodjo Akolor kämpar för fler röster i EU-valet

Publicerad: 9 April 2014, 08:44

Kodjo vill få svenskarna att rösta.

Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Trots att Sverige satsade 60 miljoner på valpropaganda förra EU-valet, röstade knappt hälften av svenskarna. Det vill Kodjo Akolor råda bot på i en ny miniserie.


Ämnen i artikeln:

SVTKodjo Akolor

– Demokratin är inte en rättighet utan en skyldighet. Jag vill försöka få fler att rösta, säger Kodjo Akolor, i ett pressmeddelande.  

Under tre avsnitt av det nya programmet "Kodjos kval" ska komikern och programledaren Kodjo Akolor med egna ögon få koll på några av Europas ödesfrågor. Han besöker stängda flyktingförläggningar på Malta, prövar tyska låglönejobb och letar efter Europeiska centralbankens bankvalv.

Men först av allt beger han sig till Bryssel. Där ska han fråga de svenska Europaparlamentarikerna hur de vill att framtidens EU ska se ut.  

– Roligast var att lära mig mer om saker jag inte hade koll på och speciellt att förstå hur mycket EU påverkar oss här hemma, säger Kodjo Akolor, i ett pressmeddelande.

Kodjos kval har premiär i SVT1 tisdagen 29 april.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVTKodjo Akolor

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.