Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Köldchocken i VM

Publicerad: 16 juni 2010, 13:54

Vinterkylan tar ett allt starkare grepp om Sydafrika.
Snön har kommit, husen saknar isolering och TV4:s Olof Lundh sover i underställ.
– Det är fruktansvärt kallt, säger Lundh till Resume.se efter en osannolik natt hemma hos en boerfamilj.


Ämnen i artikeln:

Olof LundhFotbolls-VM

Påpälsad TV4-duo – Ekwall och Lundh.

När Olof Lundh vaknade upp i morse i Johannesburg visade termometern fem minusgrader.

Natten var för övrigt något av en mardröm. Lundh och kompanjonen Patrick Ekwall hade tagit in på ett ställe som utgav sig för att vara ett 4-stjärnigt boutique hotel. Men det visade sig i själva verket vara ett mycket enkelt boende hemma hos en boerfamilj. Lundh hamnade i ett barnrum – han och Ekwall upplevde en smällkall natt.

– Det är inte riktigt organiserat som man hoppats och ont om hotellrum, säger Olof Lundh.

Och husen är inte isolerade – inte hotell heller – vilket gör att det blir iskyla även inomhus nattetid.

– Jag kör underställ på nätterna och pälsar på mig rejält. Det är ju speciellt – man förknippar ju normalt fotbolls-VM med sommar och värme. Men man ska inte klaga, det finns människor som har det värre i Sydafrika och det är ingen nyhet att det är vinter här, men det är fruktansvärt kallt, säger Olof Lundh, som tillsammans med Patrick Ekwall nu tagit sig vidare till Bloemfontein där det nu är 2-3 grader.

Och kallare blir det – hela tiden.

– Ja, det är faktiskt lite snö här i Bloemfontein.

Sydsvenskans sportkrönikör Anja Gatu förebereder som bäst resan ner till fotbolls-VM i Sydafrika. Hon  åker ner nästa vecka för att bevaka slutspelsfasen.

I resväskan packar hon ner samma saker som hon hade med sig till vinter-OS i Vancouver.

– Den jackan var för varm i Vancouver, men enligt rapporterna behöver jag den nu i Sydafrika. Det känns helt absurt, säger hon till Resume.se.

Gatu behövde paradoxalt nog knappt sin dunjacka under vinter-OS eftersom det var rena våren i Vancouver i februari – körsbärsträden blommade till och med.

– Inför OS köpte jag den här supertjocka dunjackan – det var Naturkompaniets värstingjacka. Men i Vancouver var det för varmt att ha den, och oftast även i Whistler där skidtävlingarna avgjordes.

På Twitter skrev Gatu i dag: ”Kan verkligen VM 2010 vara kallare än vinter-OS? Okej, jag ska sluta tjata om detta nu. Vara glad för att jag har en jacka. Okej”.

– Mina kolleger som är i Sydafrika råder mig varmt att ta med mig jackan så det kommer jag att göra. I slutspelet är det två matcher per dag och de går på kvällarna och det blir bara kallare och kallare.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Olof LundhFotbolls-VM

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.