Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Komiker förbannad på Kanal 5

Publicerad: 24 februari 2014, 12:46

Jakob Öqvist.

Komikern Jakob Öqvist, som ställde upp i Kanal 5:s "Ballar av stål", är förbannad. Efter att kanalen skjutit på nypremiären i två år(!) sändes säsongens första avsnitt – 02.05 natten till lördag. – Det är ett skämt, säger han till Aftonbladet.


Den fjärde säsongen av humorserien "Ballar av stål" spelades in 2012, men har dragits i långbänk av Kanal 5.

När säsongspremiären väl hamnade i tablån var det med sändningstiden 02.05 natten till i lördags. Enligt MMS hade programmet bara 22 000 tittare.

Det upprör komikern Jakob Öqvist som medverkar i programmet. Han och flera kollegor har länge upprörts över att Kanal 5 skjutit på premiären så länge, och nu är Jakob Öqvist extra arg.

Han fick en chock när han noterade sändningstiden.

– Jag förutsatte att det var en gammal säsong, en repris. Det är första  gången någonsin en egen produktion på en kanal dånar ut nattetid på  helger och är klar på en vecka. Jag har aldrig hört talas om något  liknande, säger Jakob Öqvist till Aftonbladet.

Han undrar varför ens serien spelades in, om ingen trodde på den.

– Skicka det till öppna kanalen i Estland i stället. De kommer garva ihjäl sig, säger Jakob Öqvist.

Dan Panas, presschef på Kanal 5, vill inte gå in på några detaljer, men säger slipat:

– Programmet har några år på nacken nu. Och det som skett är att det  inte längre har en naturlig plats i vår primetime-tablå. Därför  förgyller det helt enkelt nighttime-tittandet i stället.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.